Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Rolls-Royce" prezentējusi konceptuālu automobili "Vision Next 100". Šis elektromobiļa prototips ir viens no četriem BMW koncerna konceptiem, kas veltīti Bavārijas Motoru rūpnīcas 100 gadu jubilejai.

"Rolls-Royce Vision Next 100" izstrādāts uz inovatīvas un vieglas platformas, kas izgatavota no kompozītmateriāliem. Prototips ir 5,9 metrus garš un 1,6 metrus augsts – tādējādi tas ar saviem gabarītiem praktiski pilnībā atkārto palielinātās riteņu garenbāzes "Phantom" limuzīnu.

Ar šo prototipu "Rolls-Royce" demonstrē luksusu, kas "balstīts uz četriem pīlāriem". Pirmais no pīlāriem ir "The Personal View" – tā ir personāla pieeja klientam, ļaujot pasūtināt dažādu gabarītu automobiļus ar plašu ekoloģiski tīru spēka agregātu izvēli. Pircējs varēs piedalīties sava automobiļa tapšanā, izvēloties tā gabarītus, formu un pat siluetu.

Otrais luksusa pīlārs "The Grand Sanctuary" paredz iespēju radīt individualizētu interjeru, kuram "greznības ziņā nebūs līdzīga". Trešais – "Effortless Journey" – ir pasažieru rīcībā esošais virtuālais gids Ekstāzes gara veidolā uz OLED ekrāna. Tas ļaus, piemēram, ieteikt braukšanas maršrutus un izklāstīt detalizētāku informāciju par ceļā redzamajiem vides objektiem.

Visbeidzot, ceturtais pīlārs, uz kura "Rolls-Royce" balstīs savu nākotnes luksusu, ir "Grand Arrival". Prototips ir krāsots unikālā "Crystal Water" tonī, tam ir praktiski pilnībā nosegti riteņi, kā arī samērā milzīga Ekstāzes gara figūra virsbūves priekšdaļā, līdzīgi kā pagājušā gadsimta 20. gadu "Phantom" modelim. Savukārt, atverot automobiļa durvis, ar lāzeru pasažieriem uz zemes tiks projicēts sarkanais paklājs.

Atgādinām, ka šāgada martā BMW svinēja savu simtgadi ar "Vision Next 100" konceptu. Tāpat šāda nosaukuma prototipu radījusi arī vācu koncernā ietilpstošā britu marka "MINI". Savukārt šoruden BMW parādīs arī savu vīziju par turpmākās simtgades motociklu, tādējādi noslēdzot "Vision Next 100" četru konceptu sēriju.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!