Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Rolls-Royce" prezentējusi unikālu spēkratu "Sweptail", kas izgatavots vienā eksemplārā pēc kāda klienta individuāla pasūtinājuma. Greznais automobilis izgatavots, izmantojot pagājušā gadsimta 20. gadu dizaina iezīmes.

Darbs pie šī projekta tika uzsākts 2013. gadā, kad pie "Rolls-Royce" vērsās kāds no šīs markas lielākajiem klientiem (kurš kolekcionē ne tikai spēkratus, bet arī jahtas un lidmašīnas) un izteica vēlmi iegādāties unikālu automobili, kāds nav nevienam citam. Nevis vienkārši ekskluzīvu modifikāciju, bet gan unikālu modeli.

Tamlīdzīga veidola automobilis bija klienta ideja, tādēļ šajā projektā viņš plecu pie pleca kopā strādāja ar "Rolls-Royce" galveno dizaineri Žilu Teiloru. Unikālā automobiļa dizainā tika izmantoti elementi ne tikai no šīs markas 20. un 30. gadu spēkratiem, bet arī jahtām, piemēram, plašais panorāmas stikla jumts.

Interesanti, ka "Rolls-Royce Sweptail" valsts reģistrācijas numurzīme "08" ir iestrādāta pašā automobiļa konstrukcijā – no alumīnija izgrebti un rokām pulēti cipari ir daļa no virsbūves.

Par pamatu "Sweptail" projektam tika izmantots "Rolls-Royce Phantom Coupe" modelis, kas aprīkots ar 6,75 litru V12 dzinēju, kas attīsta 460 zirgspēku jaudu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!