Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Rolls-Royce" publicējusi pirmos divus attēlus ar sava pirmā pilnpiedziņas automobiļa izmēģinājuma prototipu. Britu luksusa autoražotājs šo gaidāmo sērijveida automobili uz koplietošanas ceļiem izmēģinās, sākot ar 2. decembri.

"Rolls-Royce" pilnpiedziņas modeli joprojām sauc "Project Cullinan" (jeb "Lielā Āfrikas zvaigzne", kā nodēvēts pasaulē vislielākais dimants). Pats autoražotājs to nesauc par apvidus automobili vai parketnieku, bet gan "pilnpiedziņas, paaugstinātas pārgājības" automobili.

Britu luksusa autoražotājs izmēģinājuma braucienos pa koplietošanas ceļiem testēs jauno platformu, kas tiks izmantota visu nākotnes "Rolls-Royce" jaunāko modeļu pamatā, kā arī pilnpiedziņas sistēmu.

Pēc Ziemassvētkiem šis "Rolls-Royce" prototips dosies aiz Polārā loka, kur tas tiks testēts auksta klimata un slidena ceļa seguma apstākļos. Savukārt 2017. gadā "Project Cullinan" dosies uz Tuvajiem Austrumiem, kur pārbaudīs tā izturību karstā klimatā un smilšainā bezceļā.

Atgādinām, ka pirmo reizi par pilnpiedziņas automobiļa tapšanu "Rolls-Royce" paziņoja 2015. gadā. Toreiz prototips tika parādīts kā "Rolls-Royce Phantom" ar paaugstinātu klīrensu. Šobrīd publicētajās fotogrāfijās virsbūves aizmugurējā daļa nav pilnībā redzama – vai tas joprojām ir paaugstināts sedans vai tomēr ar vienapjoma virsbūvi kā "Bentley Bentayga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!