Foto: Publicitātes foto

Pašlaik notiekošajā Maskavas autoizstādē kompānija "AvtoVAZ" prezentējusi "Lada" sacīkšu automobiļa prototipu, kā dizains ieturēts jaunā "Vesta" koncepta stilā. Nākamgad tamlīdzīgs "Lada" sacīkšu auto piedalīsies Pasaules salonauto čempionātā (WTCC).

Atšķirībā no sacīkšu "Lada Granta", ar ko "AvtoVAZ" rūpnīcas komanda šobrīd startē WTCC, jaunajam prototipam virsbūve ir nevis sarkanā, bet dzeltenā krāsā. Tas saistīts ar ģenerālsponsora maiņu – "Lukoil" vietā turpmāk būs "Rosneft".

Informācija par "Lada Vesta" sacīkšu prototipa tehniskajiem risinājumiem pagaidām netiek atklāta. Zināms vien tas, ka tā motora jauda attīsta aptuveni 500 zirgspēku jaudu. Kā uzzinājuši Krievijas mediji, jaunā sacīkšu automobiļa izmēģinājuma braucienus plānots uzsākt nākamā gada janvārī.

"AvtoVAZ" rūpnīcas komanda uzskata, ka ar jauno bolīdu "jau pirmajās sacīkstēs izdosies cīnīties par punktiem un pretendēt uz pjedestālu". Šobrīd pēc astoņiem WTCC posmiem Krievijas komanda konstruktoru kausa vērtējumā ir trešajā, pēdējā vietā, piekāpjoties "Honda" un "Citroen". Savukārt "AvtoVAZ" piloti čempionāta kopvērtējumā šobrīd ir 12., 15. un 17. vietā. Nākamais WTCC sacīkšu posms norisināsies no 3. līdz 5. oktobrim Ķīnā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!