Foto: Publicitātes foto

Kompānija "SEAT" izstrādājusi sacīkšu automobiļu prototipus uz "Ibiza" un "Leon" modeļa bāzes, kas attiecīgi ieguvuši nosaukumus "SC Trophy" un "Super Cupra". Prototipiem ir virsbūves krāsojums pelēkā un oranžā tonī, bet salonā iebūvēts drošības rāmis fluorescējošā oranžā krāsā.

"SEAT Ibiza SC Trophy" aprīkots ar 180 zirgspēku jaudīgu 1,4-litru benzīna dzinēju, kam ir gan turbīna, gan kompresors. Motors sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo "DSG" pārnesumkārbu. Vēl šim spēkratam ir pašbloķējošais priekšējās riteņu ass diferenciālis, spēcīgākas bremzes, sacīkšu regulējuma balstiekārta, atvieglināts salons un 18 collu riteņi.

Šāds automobilis varēs piedalīties "SEAT" čempionātos, kas tiek organizēti Spānijā un Itālijā. "SEAT Ibiza SC Trophy" cena – 31 500 eiro.

Savukārt "SEAT Leon Super Cupra" aprīkota ar 300 ZS jaudīgu divlitru turbomotoru, sešpakāpju sekvenciālo "DSG" pārnesumkārbu un pašbloķējošo diferenciāli. Kopumā tiks izgatavoti tikai 250 šādi spēkrati, no kuriem katrs maksās 63 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!