Foto: Publicitātes foto

Kompānija "SEAT" oficiāli atklājusi savu jaunāko modeli – apvidus automobili "Ateca". Automobilis izgatavots "20V20" prototipa stilā, kas tika parādīts vēl pērnā gada pavasarī Ženēvas autoizstādē. Savukārt sērijveida modeļa nosaukums izvēlēts "SEAT" par godu Spānijas provinces Saragosas apdzīvotajai vietai.

"SEAT Ateca" apvidus automobilis izgatavots uz "Volkswagen" (VW) koncerna modulārās platformas MQB, kas tiks izmantota arī jaunā "VW Tiguan" pamatā. Bāzes versijā "SEAT Ateca" būs aprīkots ar viena litra trīscilindru turbomotoru, kas attīsta 116 zirgspēku, sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu un priekšpiedziņas sistēmu. Par papildu samaksu vai dārgākās modifikācijās jau standartā būs pieejama arī pilnpiedziņas sistēma "4Drive".

Tāpat spāņu apvidniekam būs pieejams 1,4 litru benzīna dzinējs ar 150 ZS, kuram puse cilindru vienmērīgas slodzes gadījumā būs automātiski atslēdzami, kā arī 1,6 litru dīzeļmotors, kas atkarībā no versijas attīsta 116, 150 vai 190 ZS. Par papildu samaksu būs pieejama arī sekvenciālā pārnesumkārba ar diviem sajūgiem.

"SEAT Ateca" aprīkojuma sarakstā ir viscaur diožu priekšējie lukturi, multimediju sistēma ar "Apple CarPlay" un "Android Auto" atbalsu, kā arī viedtālruņu bezvadu uzlādes paliktnis.

Plašākai sabiedrībai "SEAT" pirmais apvidus automobilis tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!