Foto: Publicitātes foto
Spāņu autoražotājs SEAT prezentējis savu jaunāko modeli – mazo apvidus automobili "Arona", kas ir tikai nedaudz lielāks par šīs pašas markas "Ibiza" hečbeku. Tirgū "SEAT Arona" konkurēs ar tādiem modeļiem, kā "Nissan Juke", "Hyundai Kona", "KIA Stonic" un "Citroen C3 Aircross".

"SEAT Arona" izstrādāts uz "Volkswagen" (VW) koncerna modulārās platformas "MQB A0", kas jau izmantota jaunās paaudzes "VW Polo" un "SEAT Ibiza" modeļa pamatā. Jaunā apvidus automobiļa kopgarums ir 4,1 metrs, bet augstums – pusotrs metrs.

Salīdzinot ar "Ibiza" hečbeku, "Arona" klīrenss ir par 15 milimetriem augstāks. Tāpat salīdzinājumā ar iepriekšminēto hečbeku apvidniekam sēdpozīcija ir par sešiem centimetriem augstāk, bet vietas pasažieru galvai ir par trim līdz četriem centimetriem vairāk. "SEAT Arona" bagāžas nodalījuma tilpums ir 400 litru, kas ir par 108 l vairāk nekā "Ibiza" un, piemēram, par 46 l vairāk nekā šajā segmentā populārajam "Nissan Juke".

Bāzes versijā "SEAT Arona" būs aprīkots ar viena litra trīscilindru benzīna dzinēju, kas attīsta 95 zirgspēku jaudu un kas ir sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Tāpat automobilim tiks piedāvāts 115 ZS jaudīgs šī paša dzinēja variants (to varēs pasūtināt modifikācijā ar automātisko pārnesumkārbu) un 150 ZS jaudīgs četrcilindru motors sportiskajā "FR" modifikācijā.

No dīzeļdzinējiem šim spēkratam būs pieejams 1,6 litru agregāts, kas atkarībā no versijas attīsta 95 vai 115 ZS. Atsevišķos tirgos "SEAT Arona" būs pieejams ar 110 ZS jaudīgu 1,6 litru atmosfērisko benzīna dzinēju, kas sajūdzams ar manuālo vai automātisko pārnesumkārbu.

Kā jau mūsdienās maziem auto pieņemts, arī "SEAT Arona" būs plašas individualizācijas iespējas. Automobiļa jumtu varēs pasūtināt citā krāsas tonī nekā pārējo virsbūvi – pavisam būs pieejams 68 noformējuma kombinācijas.

"SEAT Arona" papildu aprīkojumā būs pieejama adaptīvā kruīza kontrole, atpakaļskata videokamera, bezkontakta atslēga, multimediju sistēma ar astoņu collu ekrānu, viedtālruņu bezvadu uzlāde, 300 vatu "Beats" audio sistēma u.c.

Plašākai sabiedrībai "SEAT Arona" pirmo reizi tiks parādīts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!