Foto: Publicitātes attēli

Kompānija "Škoda" martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentēs apvidus automobiļa prototipu "VisionS", kas demonstrēs šīs markas gaidāmā sērijveida modeļa veidolu un tehnoloģijas.

"Škoda" ar savu jauno dizaina valodu iepazīstināja 2014. gadā, demonstrējot "VisionC" prototipu. Šobrīd ražotājs to ir transformējis atbilstoši apvidus auto segmenta prasībām. "VisionS" ("S" apzīmē SUV) demonstrē, kā izskatīsies nākamais "Škoda" SUV modelis, kas būs lielāks par tirgū veiksmīgo "Škoda Yeti".

4,7 metrus garais, 191 centimetru platais un 168 centimetrus augstais prototipā "Škoda" dizaineri ietilpinājuši plašu interjeru – "VisionS" salonā ir trīs sēdekļu rindas un dāsns plašums sešiem pasažieriem.

Logotipu un radiatora restes vertikālos elementus pasvītro kristāla elementi, kas ir "Škoda" veltījums Čehijas kristālu mākslai. Tāpat spēkratam ir plats radiatora dekoratīvais režģis un diožu priekšējie lukturi.

Pēc provizoriskas informācijas, sērijveida versijā šo "Škoda" apvidus automobili sauks "Kodiak", par godu Aļaskā mītošajiem lāčiem. Apvidnieks būšot izgatavots uz "Volkswagen" koncerna modulārās platformas MQB un būs līdzīga septiņvietīgajam nākamās paaudzes "VW Tiguan". "Škoda Kodiak" būšot pieejams kā ar divām, tā arī trim sēdekļu rindām.

Tāpat tiek mēļots, ka automobilim būs pieejami turbopūtes dzinēji ar jaudu no 150 līdz 220 zirgspēkiem. Vēlāk "Škoda" apvidniekam parādīšoties arī hibrīda versija ar iespēju akumulatorus uzlādēt arī no mājsaimniecības elektroligzdas.

Gaidāms, ka "Škoda" sērijveida apvidus automobilis debitēs rudenī notiekošajā Parīzes autoizstādē, bet tirdzniecībā nonāks 2017. gada pirmajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!