Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Škoda" pašlaik notiekošajā Šanhajas autoizstādē prezentējusi konceptuālu apvidus automobili "VisionE". Prototips ir aprīkots ar elektromotoru un ir ātrāks par visjaudīgāko "Škoda" sērijveida modeli.

"Škoda VisionE" kopgarums ir 4,69 metri, bet tā riteņu garenbāze ir 2,85 metri – tādējādi elektriskais apvidnieks ir lielāks gan par "Kodiaq", gan "Superb" modeli. Prototips izgatavots uz "Volkswagen" koncerna modulārās platformas MEB, kas speciāli izstrādāta elektromobiļiem.

"Škoda VisionE" ir aprīkots ar diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda attīsta 306 zirgspēkus. Savukārt automobiļa grīdā ir litija akumulatoru komplekts, ļaujot bez atkārtotas uzlādes nobraukt līdz pat 500 kilometru.

Elektriskais apvidnieks no vietas līdz 100 km/h paātrinās sešās sekundēs, kas ir par 0,6 sekundēm ātrāk nekā "Škoda" visjaudīgākais sērijveida modelis "Octavia RS 245". Tomēr "Škoda VisionE" maksimālais braušanas ātrums elektriski ierobežots pie 180 km/h.

"Škoda" konceptuālais automobilis ir aprīkots ar virkni modernu tehnoloģiju – akumulatoru bezvadu uzlādi, automātisko stāvvietā novietošanas sistēmu, kā arī autovadītāja sirdsdarbības sensoriem, kas, konstatējot sirdslēkmi, pārņmes spēkrata vadību, apstādinās to ceļa malā un izsauks palīdzības dienestus.

Gaidāms, ka sērijveida ražošanā "Škoda VisionE" konceptam līdzīgs apvidnieks nonāks 2020. gadā. Tomēr ar elektromotoru aprīkots "Škoda" apvidnieks ražošanā būšot ne ātrāk par 2025. gadu.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!