Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Škoda" oficiāli prezentējusi jaunās, nu jau trešās paaudzes "Octavia" modeli. Plašākai sabiedrībai jaunā "Škoda Octavia" tiks parādīta martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē, drīz pēc kā automobilis nonāks arī tirdzniecībā Eiropā.

Trešās paaudzes "Škoda Octavia" modelis izgatavots uz "Volkswagen" koncerna jaunās modulārās platformas "MQB", kas, neskatoties uz pieaugušajiem gabarītiem, ļāvis automobiļa masu salīdzinājumā ar priekšteci samazināt par 102 kilogramiem (1153 kg).

Riteņu garenbāze pieaugusi par nepilniem 11 centimetriem – līdz kopumā 2686 milimetriem, kas ir par milimetru vairāk nekā "Opel Astra" sedanam. Jaunā "Škoda Octavia" kļuvusi kopumā par 45 mm garāka (4614 mm) un platāka (1814 mm). Interesanti, ka bagāžas nodalījuma tilpums sarucis par pieciem litriem – līdz 590 l.

Sākotnēji pircēju izvēlei būs pieejami astoņi turbomotori, ieskaitot 1,4- un 1,8-litru benzīna dzinējus, kā arī 1,6-litru dīzeļa agregātu, kas vidēji patērē tikai 3,4 litrus uz 100 km. Atkarībā no versijas motori sajūdzami ar sešpakāpju mehānisko vai sekvenciālo "DSG" pārnesumkārbu.

Jauno "Škoda Octavia" modeli varēs diezgan bagātīgi aprīkot – tam būs pieejama adaptīvā kruīza kontrole, multimediju sistēma ar astoņu collu ekrānu un pat 750 vatu "Canton" audio sistēma ar zemfrekvenču skaļruni.

Tāpat "Škoda" atklājusi, ka vēlāk gaidāma arī modeļa sportiskā versija "RS", kā arī pilnpiedziņas modifikācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!