Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Škoda" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "Fabia" hečbeku. Plašākai sabiedrībai tas pirmo reizi tiks parādīts oktobrī notiekošajā Parīzes autoizstādē.

Kā norāda autoražotājs, "Škoda Fabia" ir pirmais sērijveida modelis, ka eksterjers ieturēts "VisionC" koncepta stilā. Jaunā hečbeka pircējam būšot plašas spēkrata personalizācijas iespējas. Piemēram, automobilim būs 15 dažādas virsbūves krāsojuma variācijas, kā arī dažādu toņu sānskata spoguļu korpusi un riteņu diski.

Jaunā "Škoda Fabia" izgatavota uz modernizētas līdzšinējā modeļa šasijas, lai arī iepriekš tika mēļots, ka tās pamatā varētu tikt izmantota "Volkswagen" koncerna modulārā platforma "MQB". Jaunais modelis ir par 90 mm platāks un par 30 mm zemāks par priekšteci.

"Škoda Fabia" pircēju izvēlei tiks piedāvāti četri benzīna un trīs dīzeļa motori. Bāzes versijā automobilis būs aprīkots ar viena litra trīscilindru dzinēju, tāpat būs pieejams 1,2 litru agregāts, kas atkarībā no versijas attīsta 60 līdz 110 zirgspēku jaudu. Savukārt 1,4 litru dīzeļmotors atkarībā no versijas attīstīs 74 līdz 104 ZS.

Motori tiks sajūgti vai nu ar manuālo, vai sekvenciālo "DSG" pārnesumkārbu. Jau standartā visi spēka agregāti būs aprīkoti ar "Start&Stop" sistēmu un bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!