Foto: Publicitātes foto

Neliels Slovākijas uzņēmums "Brutal" prezentējis savu pirmo auto modeli – sportisko "S1", kas aprīkots ar uzlabotu "Subaru" dzinēju. Automobilis sver tikai 860 kilogramu un tam praktiski nav nekādu elektronisko palīgsistēmu – nedz ABS bremžu un pat ne stūres pastiprinātāja.

"Brutal S1" izgatavots uz cauruļu rāmja, bet virsbūves paneļi ir izgatavoti no oglekļa šķiedras. Slovāku inženieru virsuzdevums bijis automobili padarīt maksimāli vieglu, tādēļ šajā sportiskajā spēkratā nav nekā lieka.

No "Subaru" aizgūtais dzinējs ir ar divu litru darba tilpumu un 300 zirgspēku jaudu. Motors sajūgts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, ļaujot "Brutal S1" no vietas līdz 100 km/h paātrināties aptuveni četrās sekundēs.

Neskaitot "S1" modeli, ar kuru drīkst braukt arī pa koplietošanas ceļiem, "Brutal" plāno izgatavot arī tikai sacīkstēm paredzēto modifikāciju "R1". Vēl arī būs pieejama "P1" versija, kuru klients saņems bez dzinēja un transmisijas – to tad varēs uzstādīt pēc paša izvēles.

"Brutal S1" izstrāde ilgusi 10 gadus. Pagaidām slovāki neprecizē, cik šāds automobilis maksās un kad tas nonāks sērijveida ražošanā, vien atklāj, ka viņi spēs izgatavot sešus "Brutal S1" eksemplārus gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!