Pirmie elektromobiļi uz "smart fortwo" bāzes no konveijera Francijā noripos jau šāgada novembrī. Sākotnēji šie automobiļi tiks piedāvāti tikai operatīvajā līzingā klientiem Berlīnē un vēl pāris Eiropas pilsētās, kā arī ASV. Tomēr masveida ražošanā un tirdzniecībā pie jebkura markas dīlera "smart" elektromobilis būs pieejams tikai 2012.gadā.

"smart" elektromobilis aprīkots ar elektromotoru un litija jonu akumulatoru komplektu, kas izstrādāts sadarbībā ar amerikāņu "Tesla Motors", kurš tirdzniecībā jau kādu laiku piedāvā savu sportisko elektromobili "Tesla Roadster".

Elektromotora jauda attīsta 41 zirgspēka jaudu un 120 Nm maksimālo griezes momentu. No vietas līdz 60 km/h "smart ed" paātrināsies 6,5 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums ierobežots pie 100 km/h atzīmes.

14 kW litija jonu akumulatoru komplekts atrodas zem spēkrata grīdas un ir uzlādējams no tradicionālās mājsaimniecības elektrorozetes. Kā apgalvo autoražotājs, bez atkārtotas uzlādes "smart" elektromobilis spēs nobraukt 115 kilometru, bet ar trīs stundu uzlādi pietiks 30–40 kilometru nobraukšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!