Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Ford" pašlaik notiekošajā Frankfurtes autoizstādē prezentējusi "Fiesta" hečbeka sportiskās modifikācijas "ST" prototipu.

"Ford Fiesta ST" prototipa dizains ieturēts pēc analoģijas ar jau pazīstamo "Focus ST" modifikāciju. Šis automobilis aprīkots ar divlitru "EcoBoost" saimes benzīna turbomotoru, kas attīsta 180 zirgspēku jaudu un 240 Nm ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs sajūgts ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu.

Jāatzīmē, ka līdzvērtīgi tehniskie parametri ir arī "Škoda Fabia RS", "VW Polo GTI" un "SEAT Ibiza Cupra", kas aprīkoti ar 1,4-litru turbomotoru.

No vietas līdz 100 km/h sportiskais "Fiesta ST" hečbeks paātrinās mazāk nekā septiņās sekundēs un maksimāli sasniedz 220 km/h. CO2 izmešu daudzums izplūdē – mazāk nekā 140 g/km. Vidējais degvielas patēriņš pagaidām netiek atklāts, tomēr ražotājs norāda, ka tas būšot "ļoti pievilcīgs".

Gaidāms, ka sērijveida versijā tamlīdzīga "Ford Fiesta" sportiskā modifikācija nonāks vēlāk, nekā plānots. Tā prezentācija gaidāma tikai vai nu nākamā gada pavasarī, vai rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!