Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" oficiāli atklājusi sportisko "S3" kabrioletu, kas plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē. Tirdzniecībā šis automobilis nonāks vasarā un maksās no 48 500 eiro.

"Audi S3 Cabriolet" aprīkots ar elektriski nolaižamu auduma jumtu, procesam aizņemot 18 sekundes. Nolaist vai pacelt jumtu var, braucot arī ātrumā līdz 50 km/h. Jumta konstrukcijā izmantots vēl arī magnija sakausējums, alumīnijs un tērauds.

Sportiskais kabriolets aprīkots ar divlitru benzīna turbomotoru, kas attīsta 300 zirgspēku jaudu un 380 ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs sajūgts ar sešpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu "S tronic".

"Audi S3 Cabriolet" no vietas līdz 100 km/h paātrinās 5,4 sekundēs, kas ir par 0,4 sekundēm lēnāk nekā šīs pašas modifikācijas hečbekam. Abu virsbūves tipu "Audi S3" maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Tāpat sportiskajam kabrioletam jau standartā ir pilnpiedziņas sistēma "quattro". Normālos braukšanas apstākļos vairums motora vilkmes tiek novadīts uz priekšējiem riteņiem. Vilkme uz aizmugurējiem riteņiem tiek novadīta atkarībā no nepieciešamības, piemēram, mazinoties priekšējo riteņu saķerei ar ceļa segumu.

4,43 metrus garā "Audi S3 Cabriolet" bagāžas nodalījuma tilpums ir 285 litri, bet nolaista jumta gadījumā – 245 l. Turklāt šī kabrioleta sportiskā modifikācija ir par 10 mm garāka un par 20 mm zemāka nekā standarta "Audi A3" kabriolets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!