Jau labu pāris gadu zināms, ka kompānija „Toyota” un „Subaru” sadarbojas kopīga modeļa izstrādē, kas būs kompakta divdurvju kupeja un pagaidām pazīstams kā „086A Project”. Tomēr tagad „7tune” izdevums ieguvis jaunāko informāciju par šo projektu, kā pirmie augļi tiks prezentēti šāgada oktobrī notiekošajā Tokijas autoizstādē.

Kļuvis zināms, ka „Subaru” un „Toyota” kopīgā kupeja bāzes versijā iegūs mazāk jaudīgu dzinēju, nekā sākotnēji tika plānots. Ja vēl pirms ekonomiskās krīzes runa bija par divlitru boksermotoru ar vismaz 200 zirgspēku jaudu, tad tagad kļuvis zināms, ka bāzē „086A Project” sērijveida produkts iegūs šī paša motora versiju ar 160 zirgspēkiem. Tāpat automobilim projekta izstrādes laikā ir samazināts svars, lai dinamiku nodrošinātu iepriekš plānotajā līmenī.

Šo japāņu autoražotāju kopīgi radītā kupeja tiks pozicionēta vīriešiem vecumā no 30 līdz 50 gadiem. Jau šoruden notiekošajā Tokijas autoizstādē tiks prezentēts kupejas pirmais publiskais prototips, pēc kā tiks noteikta publikas un attiecīgi potenciālo pircēju reakcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!