Kompānija „Suzuki” oficiāli publicējusi informāciju un attēlus ar savu jauno vidējās klases sedanu „Suzuki Kizashi”. Ārēji automobilis ieturēts tāda paša nosaukuma koncepta stilā, kas līdz šim ticis prezentēts trīs dažādās variācijās, tomēr sērijveida modifikācija visvairāk līdzinās prototipam, kas tika prezentēts pērn Ņujorkā.

Pēc saviem gabarītiem (kopgarums 4’650 mm, platums 1’820 mm un augstums 1’480 mm), jaunums ir nedaudz mazāks kā, piemēram, „Mazda6”, tomēr ar savu 2’700 mm riteņu garenbāzi tas ir salīdzināms ar gabarītos lielākajiem, piemēram, „Ford Mondeo” un „Citroen C5”.

Sākotnēji „Suzuki Kizashi” būs pieejams tikai ar 2,4-litru atmosfērisko benzīna četrcilindru dzinēju, kas sajūgts ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu vai variatoru. Informācija par motora jaudu un dinamiskajiem raksturlielumiem pagaidām nav, tomēr, pēc provizoriskas informācijas, dzinējs attīsta aptuveni 200 zirgspēku jaudu un vidēji patērēs 7,8 litrus uz 100 nobrauktajiem kilometriem. Vēlāk gaidāma arī „Suzuki Kizashi” versija ar 3,2-litru V6 motoru, kā arī hibrīds.

Sedans būs pilnpiedziņas. Normālos apstākļos „Suzuki Kizashi” būs ar priekšējo riteņu piedziņu, tomēr nospiežot attiecīgo pogu salonā, sistēma spēs novadīt līdz pat 50 procentiem vilkmes arī uz aizmugurējiem riteņiem.

Visupirms automobilis nonāks tirdzniecībā Ziemeļamerikā jau šāgada beigās. Kad tas gaidāms citos reģionos, pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!