Foto: Publicitātes foto

Par iespējamo "Toyota" sportiskā modeļa "Supra" atjaunošanu industrijā tiek mēļots jau sen. Tagad kļuvis zināms, ka šis projekts ieguvis zaļo gaismu – "GT86" modeļa galvenais inženieris Tecuja Tada intervijā izdevumam "Asia One" apstiprinājis, ka "Toyota" prezidents Akio Tojoda pieprasījis "izgatavot "Supra" pēcteci, cik ātri vien iespējams".

Tada atklājis, ka "Toyota" plāno ražošanā ieviest divus sportisku spēkratu modeļus: viens no tiem tiks pozicionēts virs "GT86", bet otrs – zem. "GT86" inženieris apstiprinājis, ka viens no tiem būs "Supra" pēctecis. Domājams, ka otrs būs "MR2" pēctecis.

Pagaidām nav zināms, kad minētie modeļi nonāks ražošanā. ""GT86" izstrādei mums bija nepieciešami pieci gadi, tātad vismaz pieci gadi būs nepieciešami arī pārējiem," intervijā norādījis Tada. "Supra" pēctecis "Toyota" ražošanas plānā ir ar augstāko prioritāti, tā kā mazcenas sportiskais automobilis gaidāms vēlāk.

Atgādinām, ka "Toyota Supra" debitēja 1978. gadā, bet pēc četrām modeļa paaudzēm tā ražošana tika pārtraukta 2002. gadā.

Attēlā ievadā un galerijā – 2007. gada koncepts "Toyota FT-HS":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!