Kompānijas "Land Rover" inženieri izstrādājuši sistēmu, kas apvidus vai pat bezceļu apstākļos ļaus autovadītājam izkāpt no šīs markas apvidnieka un sarežģīto šķērsli apbraukt, vadot automobili ar aplikāciju viedtālrunī.

"Land Rover" šo tehnoloģiju izmēģinājuma un demonstrācijas nolūkos uzstādījis "Range Rover Sport" modelim. Ar aplikācijas palīdzību bez autovadītāja klātbūtnes salonā iespējams grozīt stūri, paātrināties un bremzēt.

Pagaidām jaunā tehnoloģija tiek izmēģināta poligonā. Britu autoražotājs norāda, ka šī sistēma būs īpaši noderīga sarežģītos bezceļa apstākļos, kad vadītājam nepieciešams izkāpt no automobiļa un novērtēt situāciju paša acīm. Pagaidām šī autonomās vadības sistēma ļauj automobilim braukt ar ātrumu līdz sešiem kilometriem stundā.

Tāpat "Jaguar Land Rover" grupa strādā pie pilnīgi autonomās bezpilota sistēmas "Muli-Point Turn", kas ļaus automobilim patstāvīgi, bez autovadītāja iejaukšanās apgriezties braukšanai pretējā virzienā. Arī šis sistēmas demonstrācija iekļauta ziņas sākumā iegultajā video.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!