Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW publicējusi fotogrāfijas un video sižetu, ar kuru sniedz pirmo ieskatu drīzumā gaidāmajā jaunās paaudzes "X5" apvidus automobilī. Vācu autoražotājs demonstrē, ka šobrīd veic jaunā "X5" izmēģinājuma braucienus pa koplietošanas ceļiem, kā arī īpaši aukstos un karstos klimatiskajos apstākļos.

Jaunās paaudzes "BMW X5" būs izgatavots uz modulārās platformas CLAR, kas pazīstama no jaunā 7. sērijas limuzīna. Šajā platformā papildu jau tradicionālajam tēraudam plaši tiek pielietoti arī kompozītmateriāli. Rezultātā jaunais "BMW X5" būs vieglāks par priekšteci, būs pieejams ar adaptīvo balstiekārtu un jauno "integrālo aktīvo stūres sistēmu", kas BMW ietvaros debitēs tieši jaunajā "X5".

Pēc provizoriskas informācijas, jaunais "BMW X5" iegūs ne tikai benzīna dzinējus, bet joprojām arī dīzeļa motorus. Vēl šim modelim būšot pieejams elektroniskais mērinstrumentu panelis, aktīvais aizmugurējais "M" diferenciālis, pneimatiskā balstiekārta un piecu zonu klimata kontrole.

BMW pagaidām neatklāj, kad tiks prezentēts jaunais "X5" modelis, bet, visticamāk, tas notiks jau šogad, ņemot vērā, ka automobiļa izstrādi ir finiša taisnē. Savukārt jaunais "X6" varētu būt gaidāms jau nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!