Kompānija "Audi" pirmo reizi plašākai publikai parādījusi jaunās paaudzes limuzīnu "A8". Lai arī pagaidām jaunais luksusa sedans tika parādīts maskējošajā ietērpā, tā eksterjera dizaina aprises varēja novērtēt Losandželosā jaunās kinofilmas "Zirnekļcilvēks: Atgriešanās mājās" pirmizrādē. Ar jauno "Audi A8 L" pie kinoteātra piebrauca filmas galvenās lomas atveidotājs Toms Holands.

Par jauno "Audi A8", kas pasaules debiju piedzīvos 11. jūlijā Barselonā, autoražotājs līdz šim ir publicējis dažādus ieskatus tā tehnoloģijās. Jaunais limuzīns būs izgatavots uz modulārās platformas un tā dizains būs ieturēts "Audi prologue" koncepta stilā.

Automobilis būs aprīkots ar aktīvo pneimatisko balstiekārtu, kur šķērsstabilizatoru vietā izmantoti četri elektromotori, un autopilota sistēmu. Jaunais "Audi A8" spēs patstāvīgi paātrināties, bremzēt un manevrēt ātrumā līdz 60 km/h. Turklāt autovadītājam tobrīd nebūs rokas jātur uz stūresrata.

"Audi" limuzīna pircējiem tiks piedāvāta plaša dzinēju izvēle – no sešiem līdz 12 cilindriem, kā arī hibrīda modifikācija.

"Marvel" kases grāvējā Toma Holanda atveidotais Pīters Pārkers pārvietojas ar jauno "Audi A8 L", ar Laimīgo Hoganu (atveido Džons Favro) pie stūres. Filmas ainā var redzēt jaunā sedana priekšpuses un sānu dizainu. Skatītājiem ir iespēja iepazīt arī jaunākās inovācijas, tostarp automatizēto braukšanu sastrēgumos − braukšanas laikā šoferis noņem rokas no stūres, bet stūre, kā pēc burvja mājiena, turpina griezties pati. Ieslēdzot "Audi" mākslīgā intelekta satiksmes sastrēgumu pilotu, "Audi A8" pārņem braukšanu savās pārziņā.

Bez "Audi A8" filmā "Zirnekļcilvēks: Atgriešanās mājās" ir redzami vēl divi "Audi" modeļi – Tonijs Stārks izvēlas stilīgo "Audi R8 V10 Spyder", bet pats Pīters Pārkers brauc ar "Audi TTS Roadster".

Plašākai sabiedrībai jaunais "Audi A8" tiks parādīts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!