Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Dodge" publicējusi detalizētāku informāciju par visjaudīgāko "Challenger SRT" modeļa versiju "Hellcat". Autoražotājs atklājis, ka 6,2 litru V8 kompresormotora jauda attīstīs 717 zirgspēku, bet griezes moments sasniegs 880 ņūtonmetru. Iepriekš nozares mediji pieļāva, ka šis motors attīstīšot 640 ZS.

Tāpat "Dodge" paziņojis, ka "Hellcat" modifikācija būs visjaudīgākais sērijveida "muskuļauto" vēsturē. "Dodge Challenger SRT Hellcat" pircējs saņems divas aizdedzes atslēgas – sarkanu un melnu. Ar sarkano atslēgu motors būs spējīgs attīstīt visus 717 ZS, bet ar melno – elektronika to ierobežos pie 500 ZS atzīmes. Klients var izvēlēties vai nu sešpakāpju manuālo, vai astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Pagaidām "Dodge" neatklāj "Hellcat" modifikācijas dinamiskos raksturlielumus. Atgādinām, ka standarta "Challenger SRT" ar šī 6,4 litru V8 motora atmosfērisko versiju līdz 100 km/h paātirnās aptuveni četrās sekundēs un maksimāli sasniedz 293 km/h.

"Hellcat" modifikācija jau standartā būs aprīkota ar 20 collu riteņu diskiem un "Brembo" sešcilindru bremžu mehānismiem. Tāpat šim jaudīgajam automobilim būs adaptīvā šasija ar četriem darbības režīmiem – "Sport", "Track", "Default" un "Custom", kas ietekmē arī stūres sistēmas, akseleratora pedāļa un pārnesumkārbas darbības algoritmus.

"Dodge Challenger SRT Hellcat" ražošanā nonāks jau tuvākajā laikā, tomēr tā cenu autoražotājs pagaidām vēl neatklāj.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!