Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes sportisko hečbeku "RS3 Sportback". Automobilis aprīkots ar 2,5 litru pieccilindru turbopūtes benzīna motoru, kas attīsta 367 zirgspēku jaudu un 465 ņūtonmetru griezes momentu. Tādējādi "Audi RS3 Sportback"kļuvis par visjaudīgāko sērijveida hečbeku pasaulē, apsteidzot līdzšinējo līderi "Mercedes-Benz A45 AMG" ar 360 ZS četrcilindru dzinēju.

"Audi RS3 Sportback" sver 1520 kilogramu, kas ir par 55 kg mazāk nekā priekštecim, kas bija aprīkots ar 340 ZS motoru. Jaunajam modelim dzinējs sajūgts ar septiņapkāpju sekvenciālo pārnesumkārbu "S tronic".

No vietas līdz 100 km/h pasaulē visjaudīgākais sērijveida hečbeks paātrinās 4,3 sekundēs, kas ir par 0,3 sekundēm ātrāk nekā "Mercedes-Benz A45 AMG". Maksimālais braukšanas ātrums jaunajam "Audi RS3 Sportback" elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. Tomēr pēc klienta vēlmes ierobežotājs var tikt pārcelts uz 280 km/h atzīmi.

"Audi RS3 Sportback", tāpat kā standarta piecdurvju hečbeks "A3 Sportback", izgatavots uz "Volkswagen" koncerna modulārās platformas "MQB". Tāpat automobilim salīdzinājumā ar standarta versiju ir par 25 mm zemāks klīrens un platāka riteņu šķērsbāze.

Automobilis jau standartā būs pieejams ar pilnpiedziņas sistēmu "quattro". Starpasu viskosajūgs vilkmi starp riteņu asīm spēs sadalīt no 50 līdz 100 procentiem atkarībā no braukšanas stila un ceļa seguma kvalitātes.

Par papildus samaksu "Audi RS3 Sportback" automobilim būs pieejamas arī keramiskās bremzes un adaptīvā balstiekārta.

Plašākai sabiedrībai jaunais "Audi RS3 Sportback" pirmo reizi tiks parādīts pavasarī notiekošajā Ženēvas autoizstādē. Savukārt pirmie klienti savus spēkratus saņems tā paša gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!