Foto: Publicitātes foto

Vjetnamas marka "VinFast" drīzumā notiekošajā Parīzes autoizstādē prezentēts savus pirmos sērijveida modeļus. Tas būs apvidus automobilis un sedans, kas izstrādāti uz "BMW X5" un BMW 5. sērijas sedana iepriekšējās paaudzes platformas.

"VinFast" automobiļu dizainu izstrādājusi pasaulē pazīstamā itāliešu studija "Pininfarina". Kā preses paziņojumā norāda autoražotājs, tad šie automobiļi apvieno "vjetnamiešu dvēseli, itāliešu dizainu un vācu tehnoloģijas", tādējādi šis autoražotājs "simbolizēs Vjetnamas enerģisko un progresīvo attīstību".

Neskaitot "Pininfarina", vjetnamieši šajā projektā sadarbojušies arī ar tādām pazīstamām kompānijām, kā "Bosch", "Magna" un "Siemens". Šie uzņēmumi palīdzējuši uzlabot iepriekšējās paaudzes BMW pasīvo drošību, kā arī modificēt dažādus tehniskos mezglus un agregātus.

Turklāt šie automobiļi tiks aprīkoti ar pārveidotiem BMW "N20" sērijas divlitru motoriem. Ņemot vērā, ka "VinFast" neizdevās iegādāties licenci uz BMW motoru vārstu tehnoloģiju "Valvetronic", tad vjetnamiešu motori būs konstrukcijā vienkāršotāki. To jauda būs no 177 līdz 230 zirgspēkiem.

Ražošanā šie vjetnamiešu automobiļi nonāks nākamā gada pavasarī, bet rūpnīca Vjetnamā darbu ar pilnu jaudu uzsāks 2019. gada septembrī. "VinFast" pagaidām neatklāj, vai un kad tie ienāks arī Eiropas tirgū, tomēr preses paziņojumā norāda, ka viņi vēlas apgūt globālo tirgu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!