Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volkswagen" (VW) dienu pirms Frankfurtes autoizstādes atvēršanas oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "Tiguan" apvidus automobili. Salīdzinājumā ar priekšteci jaunais modelis kļuvis gabarītos lielāks, bet tajā pašā laikā par 50 kilogramiem vieglāks.

Jaunā "VW Tiguan" kopgarums palielināts par 60 milimetriem – līdz 4486 mm; bet platums – par 30 mm (1939 mm). Savukārt augstumā jaunais modelis ir par 33 mm zemāks (1670 mm) salīdzinājumā ar priekšteci. Riteņu garenbāze palielināta par nepilniem astoņiem centimetriem (2681 mm). Bagāžas nodalījuma tilpums ir 615 litru, bet nolaistu aizmugurējo atzveltņu gadījumā – 1665 l.

Jaunais "VW Tiguan" izgatavots uz koncerna modulārās platformas MQB, kas jau pazīstama no "Golf" un "Passat" modeļa. Jaunā apvidus automobiļa klīrenss palielināts par 11 milimetriem – līdz kopumā 200 mm.

Klientu izvēlei tiks piedāvāti četri benzīna un tik pat daudz dīzeļdzinēju, kuri ir vidēji par 24% ekonomiskāki nekā priekšteča gadījumā. Benzīna motoru jauda atkarībā no versijas ir no 125 līdz 220 zirgspēkiem, bet dīzeļdzinējiem – no 115 līdz 240 ZS.

Transmisijas – sešpakāpju manuālā, kā arī sešu vai septiņu pārnesumu sekvenciālā DSG ar diviem sajūgiem. Bāzes versija (kā benzīna, tā arī dīzeļa dzinēja gadījumā) būs pieejama tikai ar priekšpiedziņu, bet visām pārējām modifikācijām būs pilnpiedziņas sistēma ar piektās paaudzes "Haldex" viskosajūgu. Pilnpiedziņas sistēmai ir četri regulējami darbības režīmi – "Onroad", "Snow", "Offroad" un "Offroad Individual".

Tradicionālo mērinstrumentu paneļa pulksteņu vietā ir 12,3 collu ekrāns. Tāpat jaunajam "VW Tiguan" pieejams priekšējā vējstikla projekcijas ekrāns, kas šīs markas apvidus automobiļiem tiek piedāvāts pirmo reizi. Vēl spēkratu iespējams aprīkot ar panorāmas stikla jumtu.

Papildus aprīkojuma sarakstā vēl ir stūresrata apsilde, sēdekļi ar masāžas funkciju, video novērošanas sistēma pa virsbūves perimetru, adaptīvā kruīza kontrole, kā arī iespēja bagāžnieka vāku atvērt, pavicinot kāju zem automobiļa bufera.

Jaunais "VW Tiguan" tiks piedāvāta multimediju sistēma ar piecu vai astoņu collu skārienjutīgo ekrānu, kā arī "Apple CarPlay" un "Android Auto" operētājsistēmu atbalstu.

Tirdzniecībā Eiropā jaunais "VW Tiguan" nonāks nākamā gada pavasarī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!