Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volkswagen" (VW) Ženēvas autoizstādes priekšvakarā prezentējusi četrdurvju kupeju "Arteon", kas markas piedāvājumā aizstās līdzšinējo "CC" jeb "Passat CC" modeli.

"VW Arteon" izstrādāts uz jaunās, astotās paaudzes "Passat" modeļa bāzes un ir par 95 milimetriem garāks (4862 mm) nekā sedans, uz kā bāzes tas veidots. Arī riteņu garenbāze tam ir par 50 mm garāka (2841 mm), bet bagāžas nodalījuma tilpums ir 563 litri, kas nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā palielināms līdz 1557 l.

Sērijveida modeļa dizains praktiski pilnībā atkārto vēl 2015. gadā parādīto "Sport Coupe Concept GTE" prototipu. Sērijveida modifikācija atšķiras vien ar mazliet citādu aerodinamisko elementu komplektu, nedaudz izmainītas formas lukturiem un durvju rokturiem.

Interjera dizains "Arteon" kupejai ir praktiski tāds pats kā "Passat" modelim. Vienīgā acīmredzamākā atšķirība ir citāds multimediju sistēmas ekrāns.

Jau bāzes versijā "VW Arteon" būs aprīkots ar kruīza kontroli, elektriski regulējamiem priekšējiem sēdekļiem, ar ādu apvilktu stūresratu un audio sistēmu ar astoņiem skaļruņiem. Vidējā komplektācijā automobilis iegūs vēl arī sēdekļu apsildi, ādas sēdekļus un pedāļu metāla uzlikas.

Par papildu samaksu "VW Arteon" būs pieejams projekcijas ekrāns, viscaur digitālais mērinstrumentu panelis, multimediju sistēma ar 9,2 collu ekrānu un žestu atpazīšanas sistēma, kā arī adaptīvā kruīza kontrole. Savukārt "R-Line" komplektācijā automobilim cita starpā būs arī sportiskāka dizaina stūresrats un citi aksesuāri.

Sākotnēji "VW Arteon" klientu izvēlei tiks piedāvāti trīs benzīna un trīs dīzeļa dzinēji. Bāzes versijā tas tiks aprīkots ar 150 zirgspēku jaudīgu 1,5 litru motoru, bet jaudīgākajā – ar 280 ZS jaudīgu divlitru turbomotoru. No dīzeļdzinējiem būs pieejams divlitru agregāts, kas atkarībā no versijas attīsta 150, 190 vai 240 ZS. Tāpat šo priekšpiedziņas automobili varēs pasūtināt arī pilnpiedziņas versijā.

Tirdzniecībā "VW Arteon" nonāks jau šovasar un tas tiks ražots Vācijā. Automobiļa cena pagaidām netiek atklāta.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!