Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volvo" paziņojusi, ka savu lielākā sedana "S90" ražošanu no Zviedrijas pārceļ arī uz Ķīnu, kā arī līdz ar šo jaunumu prezentējusi visgreznāko "Volvo S90" versiju "Excellence" speciāli Ķīnas tirgum. Autoražotājs to pat sauc par "visgreznāko automobili, kāds jebkad ražots Ķīnā".

"Volvo S90 Excellence" iegūs interjeru "Lounge Console", kā koncepcija pirmo reizi debitēja 2015. gada pavasarī "XC90" apvidus automobilī. Galvenā šī salona konfigurācijas koncepta īpatnība ir neesošais priekšējā pasažiera sēdeklis, kā vietā ir uzstādīts balsts aizmugurējā pasažiera kājām un novietne apaviem.

Tāpat šajā uzpariktē ir izbīdāms sākrienjutīgais ekrāns, kurā regulēt multimediju un citu sistēmu iestatījumus. Savukārt aizmugurējie sēdekļi ir atdalīti ar konsoli, kurā ir ledusskapis un glāžu turētāji ar apsildi un dzesēšanu. Vēl aizmugurējo pasažieru ērtībām ir savāžamie galdiņi un divas kristāla glāzes, kas ir kompānijas "Orrefors" roku darbs.

"Volvo S90 Excellence" būs aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas attīsta 316 zirgspēku jaudu, apvienojot divlitru četrcilindru benzīna dzinēju un elektromotoru.

Ražošanā "Volvo S90 Excellence" nonāks nākamā gada sākumā.

Autoražotājs paziņojis, ka Ķīnā tiks ražots arī 60. sērijas modeļu pēctecis, kā arī gaidāmie 40. sērijas kompaktie modeļi. Pašlaik "Volvo" Ķīnā ir trīs rūpnīcas, bet Eiropā – pa vienai Zviedrijā un Beļģijā. Gēteborgā joprojām tikšot ražoti 90. un 60. sērijas modeļi, bet Beļģijā ražos 40. sērijas modeļus. Vēl "Volvo" plāno atvērt rūpnīcu ASV, montējot automobiļus vietējam tirgum.

2015. gadā "Volvo" realizēja 503 tūkstošus automobiļu aptuveni 100 valstīs. "Volvo" kompānija pieder ķīniešiem kopš 2010. gada.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!