Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volkswagen" (VW) šodien paziņojusi par divām jaunām "Tiguan" modeļa modifikācijām – tās būs visjaudīgākās benzīna un dīzeļa dzinēja versijas.

"VW Tiguan" jaudīgākā versija ar benzīna dzinēju iegūs spēka agregātu no "Golf GTI" modifikācijas – divlitru turbopūtes agregātu, kas attīsta 220 zirgspēku jaudu un 350 ņūtonmetru griezes momentu.

Versijā ar šo dzinēju un jau standarta aprīkojumā iekļauto "4Motion" pilnpiedziņas sistēmu un DSG septiņpakāpju automātisko pārnesumkārbu "Tiguan" no vietas līdz 100 km/h paātrināsies 6,5 sekundēs un maksimāli sasniegs 220 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš – 7,8 litri benzīna uz 100 km.

Savukārt visjaudīgākā "VW Tiguan" versija ar dīzeļdzinēju iegūs divlitru biturbo agregātu ar 240 ZS un 500 Nm. VW apgalvo, ka "Tiguan" šajā versijā ir visjaudīgākais ar dīzeļdzinēju aprīkotais apvidus automobilis savā segmentā.

Arī šī modifikācija jau standartā ir ar pilnpiedziņu un automātisko pārnesumkārbu. No vietas līdz 100 km/h tā paātrinās 6,5 sekunēs un maksimāli sasniedz 228 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš – 6,4 litri dīzeļa uz 100 km.

Šī "VW Tiguan" versija no pārējām modifikācijām vizuāli atšķiras ar diviem trapecveida izplūdes sistēmas uzgaļiem (sk. attēlā ievadā), lai uzsvērtu biturbo dzinēja esamību automobilī.

Tirdzniecībā Vācijā "VW Tiguan" ar "Golf GTI" dzinēju maksās no 39 625 eiro, bet ar biturbo dīzeļmotoru – no 42 700 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!