Kompānija „Volkswagen” (VW) septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē prezentēs atjaunināto komerctransporta gammu, kurā ietilpst „Trasporter”, „Multivan”, „California” un „Caravelle” modeļi.

Automobiļiem būs modernizēts virsbūves dizains, kas ieturēts citu šīs markas aktuālo modeļus stilā, iekļaus iebūvēto radioantenu un „aklās zonas” sekošanas sistēmu, jaunu stūresratu un mērinstrumentu paneli.

Atjaunināta būs arī piedāvāta dzinēju palete, kas ietvers divlitru dīzeļdzinēju četrās jaudas versijās – 84 ZS (220 Nm), 102 ZS (250 Nm), 140 ZS (340 Nm) un 180 ZS (400 Nm), kas vidēji patērēs 7,2 līdz 7,5 litrus degvielas uz 100 km. Motori tiks sajūgti ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu vai septiņpakāpju sekvenciālo „DSG” transmisiju. Kā norāda autoražotājs, modernizētais VW komerctransports būs ekonomiskāks un ekoloģiski tīrāks vidēji par 10 procentiem.

Atjauninātais „Caravelle” un „Multivan” joprojām būs pieejams versijā vai nu ar priekšējo, vai visu riteņu piedziņu. Turklāt visi VW komerctransporta modeļi iegūs kalnā uzbraukšanas asistentu un indikatoru, kas signalizēs par vispiemērotāko brīdi no ekonomiskas braukšanas skatu punkta, kad pārslēgt pārnesumu. Savukārt „Transporter” modelis būs pasūtināms ar jaunu dalīto priekšējo sēdekli, kam pa vidu būs atsevišķs nodalījums sīklietām.

Tirdzniecībā Eiropā atjauninātais VW komerctransports būs pieejams jau oktobra vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!