Foto: Publicitātes foto

Drīz pēc jaunā "Caddy" pasaules pirmizrādes Polijas pilsētā Poznaņā "Volkswagen Commercial Vehicles" Ženēvas autoizstādē prezentējis modeļa jaunāko paaudzi arī pagarinātajā versijā ar nosaukumu "Maxi".

Vienpadsmit ražošanas gadu laikā visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 1,5 miljoni iepriekšējās paaudzes modeļa eksemplāru. Aptuveni trešdaļa no šiem "Caddy" tika pārdoti tieši par 47 cm garākajās "Caddy Maxi" versijās. "Maxi" pēcteča riteņu garenbāze ir par 32 cm lielāka nekā standarta modelim.

Jaunā "Caddy Maxi" neto cena Vācijā ir no 18 590 eiro (kravas - pasažieru versijā) un no 18 960,00 eiro pasažieru auto versijā ar "Conceptline" aprīkojuma elementiem (kas aizvieto līdz šim pazīstamo "Startline").

"VW Caddy Maxi", kura pasažieru nodalījumā ir divas sēdekļu rindas, kravas nodalījuma tilpums ir 530 litri. Trešās rindas sēdekļu atzveltni iespējams nolocīt, un uz priekšu nolokāma ir arī otrā sēdekļu rinda. Ar šādu sēdekļu nolocīšanu tiek ievērojami palielināta kravas telpa.

Ja nepieciešams, abas sēdekļu rindas var vispār izņemt laukā. Tādējādi ar dažām rokas kustībām tiek radīta papildu vieta kravai. Kad izņemta trešā sēdekļu rinda, kravas tilpums palielinās līdz 1350 litriem, bet, izņemot otro sēdekļu rindu, tas palielinās līdz 3700 litriem. Tādējādi "Caddy Maxi" spēj nodrošināt par 848 litriem plašāku kravas telpu nekā mazais "Caddy" ar izņemtiem aizmugurējiem sēdekļiem, kam šis rādītājs ir 2852 litri.

Tas nozīmē, ka "Caddy Maxi" ar kravas tilpumu līdz 4,7 m3 (apvienojumā ar papildaprīkojumā piedāvāto "Flex Plus" sēdekli) var iekraut daudz vairāk nekā "Caddy", kam kravas tilpums ir 3,2 m3. Maksimālais kravas - pasažieru "Caddy Maxi" pieļaujamās kravas svars, ieskaitot tā vadītāju, ir 1005 kg.

"Caddy" jaunie dzinēji atbilst "Euro 6" emisiju standartam. "Caddy Maxi" pieejams ar divlitru dīzeļdzinēju, kas atkarībā no izvēlētās versijas attīsta 102 līdz 150 zirgspēku jaudu. Benzīnu motoru piedāvājumā ir divi agregāti – viena litra turbomotoru ar 102 ZS vai 1,4 litru turbomotoru ar 125 ZS.

Jaunais "Caddy" un "Caddy Maxi" Vācijā pārdošanā nonāks jūnija beigās, un drīz pēc tam tie būs pieejami arī citās valstīs. Vācijas pilnvarotie pārstāvji pasūtījumus pieņems, sākot ar martu.

Fotogalerija ar jauno "VW Caddy" standarta versiju:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!