Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volkswagen" (VW) oficiāli atklājusi sava vismazākā modeļa "Up!" sportisko modifikāciju "GTI". Tā no standarta modeļa atšķiras ar 115 zirgspēku jaudīgu dzinēju un sportiskāka regulējuma balstiekārtu.

VW norāda, ka "Up! GTI" pagaidām ir konceptuāls statuss, tomēr sērijveida ražošanā tamlīdzīga modifikācija nonāks 2018. gadā. Tikai 997 kilogramus smagais automobilis, kas aprīkots ar viena litra trīscilindru turbopūtes benzīna dzinēju, attīsta 115 zirgspēku jaudu un 230 ņūtonmetru griezes momentu. Spēka agregāts sajūgts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

No vietas līdz 100 km/h sportiskais "VW Up! GTI" paātrināsies 8,8 sekundēs un maksimāli sasniegs 200 km/h. Vācu autoražotājs uzsver, ka dinamikā šis spēkrats pārspēj pirmās paaudzes "VW Golf GTI" – 810 kilogramu smagais priekštecis ar 110 ZS jaudīgo dzinēju līdz 100 km/h paātrinājās deviņās sekundēs un maksimāli sasniedza 182 km/h.

Neskaitot jaudīgāku motoru, "VW Up! GTI" atšķiras vēl ar sportiskāka regulējuma balstiekārtu un par 15 milimetriem pazeminātu klīrensu. Vismaz šobrīd prezentētais prototips ir aprīkots ar 17 collu riteņiem, agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko elementu komplektu un sarkanām bremžu skavām.

Savukārt sēdekļi "VW Up! GTI" versijā ir pāršūti ar rūtainu audumu, līdzīgi kā "Golf GTI" modifikācija. Tāpat interjera dekoratīvajā apdarē izmantoti dažādi sarkani akcenti, bet stūresrats ir ar "nošķeltu" lejasdaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!