Krievu kompānija “ZIL” pēc Krievijas Aizsardzības ministrijas pasūtinājuma jau tuvākajā laikā uzsāks septiņvietīgu limuzīnu ražošanu. Kā ziņo “Interfaks”, tie būs klasiskie “ZIL” limuzīni, kas aprīkoti ar mūsdienīgām ierīcēm. Kāds tieši šis aprīkojums būs, netiek precizēts.

Atgādināsim, ka pirms kāda laikā “ZIL” ražoja septiņvietīgu limuzīnu, kas tika aprīkots ar 7,68-litru V8 dzinēju, kā jauda sasniedz 315 zirgspēku. Motors tika sajūts ar trīspakāpju automātisko pārnesumkārbu. Pēc ražotāja datiem, garais limuzīns no vietas līdz 100 km/h paātrinās 13 sekundēs un spēj sasniegt 190 km/h maksimālo braukšanas ātrumu. Pēdējais “ZIL” limuzīns tika izgatavots 2002.gadā, kas bija paredzēts Kazahstānas prezidentam.

Piebildīsim, ka nākamgad “ZIL” rūpnīca plāno uzsākt ražot kravas automobili “Kentavr”, kas būs izgatavots uz ZIL-5301 bāzes. Tāpat tiekot izstrādāts apvidus automobilis, kas pēc savām ekspluatācijas īpašībām būšot līdzvērtīgs “Hummer” un tikšot izgatavots divās modifikācijās – civilajā un militārajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!