Jūlija beigās Biķernieku trasē risināsies šīs sezonas lielākās drifta sacensības Baltijā – "Betsafe Drift King of Riga". 28. un 29. jūlijā Rīgā viesosies "Drift Masters GP" čempionāts, kas ievērojams gan ar spēcīgu dalībnieku sastāvu, gan ar iespaidīgām naudas balvām.

Pirmajā reģistrācijas nedēļā sacensībām pieteikušies jau tādi grandi kā vairākkārtējais Eiropas čempions un aktuālais "Formula Drift" līderis Džeimss Dīns un "Drift Masters GP" čempions Pjotrs Viečeks, pat Spānijas drifta čempions Sanchez, kā arī Latvijas spilgtākās zvaigznes – titulētākais latviešu drifteris Jānis Eglīte, Latvijas un Baltijas čempions Ingus Jēkabsons un Austrumeiropas čempions Ivo Cīrulis.

Par iespaidīgo 40 000 eiro lielo balvu fondu, ko piedāvā "Drift Masters" čempionāta īpašnieki, Biķernieku trasē sacentīsies vairāk kā 50 dalībnieki no 10 valstīm. Dalībnieku reģistrācija ir atvērta līdz 20. jūlijam.

Visus braucējus būs iespējams redzēt arī tradicionālajā un skatītāju iemīļotajā parādē – 28. jūlija vakarā Rīgas ielas pieskandinās drifta spēkrati, kas no Biķerniekiem mēros ceļu līdz Rātslaukumam un atpakaļ.

Sestdienas sacensību dienā bez bezkompromisa cīņām trasē būs iespējams vērot arī aizraujošo "Stuntfighters" šovu ar Jāni Rozīti.

Šoreiz arī mazliet būs mainīts sacensību formāts – kvalifikācijas braucieni notiks jau pulksten 9 no rīta, bet skatītājiem ieeja būs atvērta jau no plkst. 8. Oficiālā sacensību atklāšana notiks plkst. 13 ar dalībnieku parādi un "Stunfighters" šovu. Tad turpināsies pusotru stundu gari tandēmu treniņi, kur braucēji trenēsies tikai braukt pāros, pēc kā jau būs oficiālās TOP32 cīņas. Pasākums ilgs līdz pulksten 20.

Jāatzīmē, ka bērniem līdz 16 gadu vecumam ieeja pasākumā ir bez maksas. Biļešu cena uz tribīnēm būs 15 eiro, savukārt dalībnieku parka biļete maksās 30 eiro. Pensionāriem ieejas maksa uz tribīnēm būs pieci eiro. Biļetes uz "Drift King of Riga" sacensībām ir pieejamas Biļešu servisa kasēs un internetā Bilesuserviss.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!