Piektdien, 1. jūlijā Madonā sākās otrais starptautiskais rallijreids „Latvian Baja”, kas Madonas, Jēkabpils un Aizkraukles rajona teritorijā norisināsies līdz 3. jūlijam. Uz starta izgāja 21 automobilis, 4 motocikli un 5 kvadracikli, ko vadīs piecu valstu pārstāvji no Latvijas, Vācijas, Čehijas, Baltkrievijas un Lietuvas, ziņo Ainārs Zariņš, rallijreida „Latvian Baja” preses sekretārs.
Pēc sacensību svinīgās atklāšanas Madonas centrā sportisti veica arī piepilsētā izveidotu 2,2 km prologa ātrumposmu, ko klātienē kā šovu vēroja aptuveni divi tūkstoši skatītāji.

Prologā pārliecinoši ātrākie bija „OSCar” automobiļi, bet par uzvarētāju ar divu sekunžu pārsvaru kļuva Māris Saukāns. Abi pārējie „OSCar” piloti Jānis Āzis un Igors Skoks uzrādīja vienādu trases veikšanas laiku 3,06 minūtes. Ceturto rezultātu sasniedza Jānis Naglis ar Mitsubishi Pajero, bet piektajā vietā ierindojās labākais N1 grupas pilots Jānis Auziņš. Par pārsteigumu parūpējās šīs sezonas Latvijas rallijreidu debitants Raivis Zeltiņš, kurš finišēja ar sesto rezultātu. Labākais ārvalstu braucējs prologā izrādījās čehs Miroslavs Zapletals, kurš sasniedza devīto labāko rezultātu, bet 13 bija lietuvietis Merkis Saukjavičus.

Motociklu konkurencē pār saviem vācu kolēģiem krietni ātrāks bija čehs Dušans Randušeks ar „Yamaha”, bet starp kvadraciklistiem ar labāko rezultātu atzīmējās Martins Broiers.

Sestdien, 2. jūlijā ātrumposmos vien sportisti veiks aptuveni 260 km distanci, bet rallijreids finišēs tikai svētdien 3. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!