Kataras autosportists Nasers Al-Atija ("Mini") ceturtdien Argentīnā uzvarēja Dakaras rallija priekšpēdējā, 11. posmā, pēc kura līderpozīciju joprojām saglaba francūzis Stefans Peteransels automašīnu konkurencē un austrālietis Tobijs Praiss motociklu ieskaitē.

Visu laiku veiksmīgākais šī rallijreida dalībnieks Peteransels ir tuvu savam 12. Dakaras rallija uzvarētāja titulam. Par līderi pieredzējušais francūzis, kurš pārstāv "Peugeot" komandu, kļuva trešdien, kad no sacensībām izstājās viņa komandas biedrs spānis Karloss Sainss un pārējos konkurentus piemeklēja problēmas.

Ceturtdien sportisti veica 431 kilometru garu ātrumposmu. Pērnā gada sacensību uzvarētājs Al-Atija, kurš tika pie otrā panākuma šī gada sacīkstēs, finišēja pēc četrām stundām, 49 minūtēm un 16 sekundēm, aiz sevis atstājot deviņkārtējo pasaules čempionu rallijā Sebastjanu Lēbu ("Peugeot"), kurš atpalika par piecām minūtēm un 52 sekundēm. Lēbs finišu sasniedza, pateicoties komandas biedram Sirilam Desprē, kad viņa mašīna pāris kilometrus pirms finiša noslāpa un Desprē sava tautieša braucamo aizvilka līdz finišam.

Trešais bija soms Miko Hirvonens ("Mini"), bet kopvērtējuma līderis Peteransels finišēja ceturtajā vietā, zaudējot uzvarētājam astoņas minūtes un piecas sekundes.

Kopvērtējumā pirms pēdējiem diviem posmiem Peteransels ir stabilā pirmajā vietā, jo Al-Atija atpaliek par 51 minūti un 55 sekundēm. Trešais ir Žinels de Viljē no Dienvidāfrikas ("Toyota"), kuru no Peteransela šķir stunda un 17 minūtes.

Kā zināms, Lēbs bija līderis sacensību pirmajos posmos, taču pēc tam piedzīvoja avāriju un izstājās no cīņas par uzvaru kopvērtējumā, kurā viņš šobrīd ieņem devīto vietu, līderim zaudējot gandrīz divas ar pusi stundas.

Motobraucēju konkurencē posmā otro uzvaru sacensībās svinēja francūzis Antuāns Meū (KTM), kurš par 18 sekundēm pārspēja kopvērtējuma līderi Praisu, kurš arī startē ar KTM motociklu. Trešais palika čīlietis Pablo Kvintanilja ("Husqvarna").

Kopvērtējumā Praiss par 35 minūtēm un 23 sekundēm apsteidz slovāku Štefanu Svitko (KTM), bet trešais ir Meū, kuru no līdera šķir 43 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!