Foto: Publicitātes foto

"Sauber" F-1 komanda ir uzsākusi ilgtermiņa sadarbību ar Itālijas autoražotāju kompāniju "Alfa Romeo", kas F-1 apritē atgriežas pēc 30 gadu pārtraukuma, informē vienība.

"Fiat Chrysler Automobiles" koncerna uzņēmums "Alfa Romeo" kļūs par "Sauber" F-1 komandas ģenerālsponsoru, līdz ar kompānijas vārds tiks iekļauts komandas nosaukumā. Sākot ar 2018. gada sezonu, komanda sauksies "Alfa Romeo Sauber F1 Team". Bez finansiālā atbalsta "Alfa Romeo" ar "Sauber" sadarbosies arī stratēģiskajā un tehnoloģiju jomā.

"Mēs ļoti priecājamies redzēt "Alfa Romeo" mūsu komandā," saka "Sauber Holding AG" priekšsēdētājs Paskāls Piči. ""Alfa Romeo" ir ilga panākumu vēsture "Grand Prix" sacensībās un mēs esam ļoti lepni, ka šī starptautiski pazīstamā kompānija izvēlējusies mūs par saviem sadarbības partneriem, atgriežoties autosporta prestižākajā seriālā. Cieša sadarbība ar autoražotāju dod "Sauber" komandai labu iespēju attīstīt savus tehnoloģiju un inženierprojektus."

Itāļu autoražotāji "Alfa Romeo" gan ar savu komandu, gan kā dzinēju piegādātāji F-1 čempionātā piedalījās no 1950. līdz 1988. gadam. "Alfa Romeo" ar pilotiem Nino Farinu un Huanu Migelu Fanhio izcīnīja divus pirmos F-1 čempionu titulus seriāla vēsturē 1950. un 1951. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!