Jaunais "Aston Martin" Racing komandas modelis "DBR9" izcīnīja pārsteidzošu uzvaru GT1 klasē savā atgriešanās sacīkstē Sebringā. Sebringas 12 stundu sacīkstes "International Raceway" trasē risinājās jau 53.reizi.
Rekordlielais apmeklētāju skaits kļuva par lieciniekiem "Aston Martin Racing" DBR9 mašīnas ar 57-to numuru triumfam prestižajā GT1 klasē. Deivids Brebems, Stefans Ortelli un Darens Tērners cīņā par šo uzvaru pārspēja abas "Corvette C6-R" mašīnas, kas pirms sacīkstēm tika uzskatītas par neapšaubāmām favorītēm GT1 klasē.

„"Aston Martin" ir atgriezies!” paziņoja Deivids Brebems, kuram bija tas gods šķērsot finiša līniju ar DBR9. „Tas fantastisks rezultāts mums visiem, kas bija iesaistījušies šajā projektā. Pārspējot spēcīgo "Corvette" komandu, mēs pierādījām, uz ko esam spējīgi.”

Otra "Aston Martin Racing" mašīna ar numuru 58, kuru pilotēja Peters Kokss, Pedro Lamī un Stefans Saracins finišēja 8.vietā GT1 klasē un 15.vietā kopvērtējumā. Tas ir ievērojams sasniegums, ja ņem vērā avāriju jau sacīkstes sākumā un tai sekojošos remontdarbus.

Francūzim Stefanam Saracinam – pilotam ar F1 pieredzi un esošajam "Subaru" WRC komandas braucējam tā bija debija Sebringas 12 stundu sacīkstē. „Manuprāt sacīkste bija grūta – trases bedres un izciļņi padarīja braukšanu ļoti sarežģītu,” klāstīja Saracins. „Mašīna bija ļoti ātra un mums tikai nedaudz nepaveicās. Tagad ar nepacietību gaidu nākamās sacīkstes Silverstonā un Lemānā.”

Jāpiebilst, ka P1 klasē kārtējo reizi triumfēja "ADT Champion Racing" komanda ar "Audi". Uzvaru absolūtajā vērtējumā ieguva Dži Dži Lehto, Toms Kristensens un Marko Verners, bet tikai sešas sekundes aiz viņiem finišu sasniedza Franks Biela, Emanuelle Piro un Alans Maknišs ar otru "Audi". Šis bija ciešākais finišs Sebringas vēsturē – pēc 12 stundu sacīkstēm uzvarētāju no otrās vietas šķīra tikai 6,365 sekundes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!