Foto: Ferrari

Šīs sezonas beigās beigsies piecus gadus ilgusī sadarbība starp divkārtējo spāņu F-1 čempionu Fernando Alonso un "Ferrari" F-1 komandu, ziņo britu izdevums "Autosport".

Pēc izmaiņām komandā "Ferrari" un 33 gadus vecā Alonso attiecības ir sasniegušas kritisko punktu un ir nolemts par šķiršanos, izdevumam pastāstīja situācijai tuvu stāvošas personas.

Spāņu pilotu neapmierina izredzes izcīnīt savu trešo F-1 čempiona titulu, pārstāvot itāļu komandu, un viņš vēlas pāriet uz citu, konkurētspējīgāku komandu. Par galveno pretendenti uz Alonso uzņemšanu tiek minēta "McLaren" komanda. "Ferrari" neslēpj, ka uz uzvarām F-1 necer vēl vismaz divas sezonas.

"Es gribu uzvarēt. Es jūtos spēcīgs, jūtos pārliecināts," pirms Japānas "Grand Prix" izteicās Alonso, ļaujot saprast, ka viņš sagaida, lai komanda vairāk uzmanības pievērstu infrastruktūras un bolīda uzlabošanai, ne pilotu politikai. "Es katru gadu pielāgoju savu braukšanas stilu jauniem noteikumiem un uzskatu, ka šobrīd esmu sasniedzis savas karjeras labāko formu. Ceru, ka man izdosies to izmantot šajā un nākamajos gados un sagādāt sev vēl kādu čempiona titulu pirms aiziešanas no sporta."

Līgums ar "Ferrari" Alonso noslēgts līdz 2016.gada sezonas beigām, bet tuvāko nedēļu laikā tiks oficiāli paziņots par tā laušanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!