Foto: AFP/Scanpix

"McLaren" F-1 komandas pilotam Fernando Alonso kārtējo reizi būs jāstartē no peletona beigām, jo viņam par dzinēja maiņu pirms Itālijas "Grand Prix" piespriests 35 starta vietu sods.

Tagad Alonso bolīds būs aprīkots ar jaunākās specifikācijas "Honda" dzinēju, kam dots indekss "3.7". Sākotnēji bija plānots, ka uz šo brīdi "McLaren" jau izmantos dzinējus ar indeksu "4.0", ziņo ESPN.

Šī sezona "McLaren" komandai nav neko daudz veiksmīgāka par iepriekšējām divām, kopš britu vienība atsāka sadarbību ar "Honda". 2015. gada sezona punktu ziņā "McLaren" bija sliktākā kopš 1980. gada, jo tika izcīnīti tikai 27 punkti, un piloti saņēma pat vairāk nekā 100 starta vietu sodu par dzinēja komponentu maiņu.

2016. gads jau bija labāks, un "McLaren" izcīnīja 76 punktus, ierindojoties sestajā vietā Konstruktoru kausa izcīņā, taču uz goda pjedestāla nedz Fernando Alonso, nedz Džensons Batons netika.

Šosezon, kad līdz F-1 čempionāta beigām atlikuši astoņi posmi, "McLaren" ir sakrājuši vien 11 punktus un Konstruktoru kausa kopvērtējumā ieņem priekšpēdējo, devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!