Foto: McLaren

"McLaren" komandas spāņu pilots Fernando Alonso, kurš Pirmās formulas (F-1) sezonas atklāšanas posmā Melburnā piedzīvoja smagu avāriju, cer atgriezties sacensībās šajā nedēļas nogalē plānotajā posmā Ķīnā.

Šīs sezonas pirmajā F-1 posmā Alonso piedzīvoja iespaidīgu avāriju, cenšoties apdzīt "Haas" vienības pilotu Estevanu Gutjerresu. Spānijas sportista vadītais spēkrats lielā ātrumā ietriecās sāncenša aizmugurējā ritenī, pēc iebraukšanas drošības joslā zaudēja saskari ar zemi un gaisā apmeta kūleni, ietriecoties trases apmalē.

Pēc vairākām krūškurvja pārbaudēm tika secināts, ka drošības apsvērumu dēļ Alonso nevarēs piedalīties Bahreinā notikušajā otrajā posmā.

Bahreinā spāni aizstāja beļģis Štofels Vandorne, kurš savās debijas sacīkstēs sensacionāli tika pie punktiem.

"Ceru, ka piektdien jau varēšu sēsties kokpitā, tomēr, kamēr ārsti vēl nav atļāvuši piedalīties sacensībās, nevaram izdarīt secinājumus. Neraugoties uz to, gatavojos nedēļas nogalē paredzētajām sacensībām," teica Alonso, kurš Ķīnā triumfējis 2005. un 2013. gadā.

"Vienmēr patikušas sacensības Ķīnā. Esmu tur uzvarējis divas reizes un ceru, ka būs aizraujošas sacīkstes un varēšu progresēt," piebilda Alonso, kurš neaizmirsa uzteikt arī Vandornes Bahreinā parādīto sniegumu.

Alonso pēc avārijas trasē kādu no sacīkstēm nācās izlaist jau otro sezonu pēc kārtas. Pērn viņš piedzīvoja smagu avāriju pirmssezonas testu braucienos, kuros guva smadzeņu satricinājumu, un nevarēja piedalīties sezonas pirmajā posmā Austrālijā.

Pērn "McLaren" bija otra vājākā komanda F-1, bet 2005. un 2006. gada pasaules čempions Alonso pie punktiem tika vien divos posmos.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27. novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!