Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējais F-1 čempions Fernando Alonso izvirzījis "McLaren" komandai ultimātu līguma pagarināšanai, vēsta vācu prese.

Kā kļuvis zināms izdevumam "Auto Motor und Sport", spāņu pilots piekritīs pagarināt līgumu un turpinās braukt "McLaren" komandā, ja tā pārstās izmantot "Honda" dzinējus. Alonso esot pieprasījis, lai komanda izmanto jebkādus citus jaudas agregātus, izņemot "Honda".

Pirms diviem gadiem iesāktā "McLaren" un "Honda" sadarbība pagaidām gaidītos rezultātus nav devusi un titulētās britu komandas līderis turpina krāt nevis F-1 čempionāta punktus, bet gan soda pozīcijas par dzinēju uzlabojumiem un nomaiņu. Tā Lielbritānijas "Grand Prix" posmā Alonso tika piespriests 30 starta vietu sods par motora maiņu un raidsabiedrība BBC ziņo, ka tāds pat liktenis viņu gaidot arī nākamajā F-1 posmā Itālijā, jo tiks pārsniegts pieļaujamo izmaiņu skaits dzinējā.

Nupat aizvadītajā Beļģijas "Grand Prix" izcīņā Alonso startēja no 11. pozīcijas un sacīkstes sākumā turējās līderu grupā, taču līdz finišam netika, izstājoties 26. aplī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!