Foto: LETA

Spāņu pilots Fernando Alonso šogad paralēli startam F-1 čempionātā piedalīsies slavenajās Lemānas 24 stundu sacensībās, pārstāvot "Toyota" komandu, kā arī visos FIA izturības čempionāta (WEC) posmos, apstiprinājuši "McLaren".

Lemānā Alonso startēs "Toyota" rūpnīcas komandā LM P1 klasē, bet WEC Japānas autoražotājus pārstāvēs visos čempionāta posmos, izņemot sacīksti Japānā, Fidži trasē, jo tā sakrīt ar ASV "Gramd Prix" posmu F-1 čempionātā.

"Es vienmēr esmu teicis, ka gribu izcīnīt "trīskāršo kroni" – uzvarēt Monako "Grand Prix", "Indy 500" un Lemānas 24 stundu sacensībās. Šogad, pateicoties "McLaren", man ir iespēja pacīnīties par uzvaru Lemānā," saka pieredzējušais spāņu pilots. "Tas ir nopietns izaicinājums – daudz kas var noiet greizi, taču es esmu gatavs un ar nepacietību gaidu šo cīņu. Arī mana dalība WEC čempionātā kļuva iespējama, pateicoties labām attiecībām un sapratnei ar "McLaren", un es ļoti priecājos, ka viņi saprata, ko man nozīmē šīs sacensības."

"Nevienam nav noslēpums, ka Fernando gribēja piedalīties Lemānas 24 stundu sacīkstē. Domāju, ka mūsu organizācijā ikviens saprot, ka tāds motivēts, pēc panākumiem izslāpis un laimīgs pasaules līmeņa pilots kā Fernando – tas ir svarīgs aktīvs jebkurai F-1 komandai," saka "McLaren" F-1 komandas vadītājs Zeks Brauns.

2017. gadā Alonso piedalījās leģendārajās "Indy 500" sacensībās ASV, izlaižot Monako "Grand Prix" posmu, un ar "Toyota" prototipu piedalījās WEC debitantu testos Bahreinas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!