Foto: McLaren

"McLaren" F-1 komandas pilotiem arī gaidāmajā Meksikas "Grand Prix" posmā būs jāsamierinās ar starta vietu sodu par kārtējo dzinēja nomaiņu, vēsta ārzemju mediji.

Fernando Alonso par dzinēja maiņu tiks sodīts ar piecu starta vietu sodu, bet komanda apsver nepieciešamību nomainīt arī pārnesumkārbu, kas dos vēl piecu pozīciju sodu. Spāņu pilota bolīdam tā jau būs 11. dzinēja nomaiņa šosezon.

Savukārt Džensona Batona bolīdam paredzēta tik iespaidīga dažādu motora komponentu nomaiņa, ka britu pilotam kopumā draud 50 starta vietu sods un garantēta pēdējā starta pozīcija. Tā kā britu pilots atzinis, ka Mehiko trase nav piemērota "McLaren" bolīdiem, labāk ir izciest sodu šai sacīkstē, kurā ne uz ko īpaši nevar cerēt, un sagatavoties sezonas abiem noslēdzošajiem posmiem Brazīlijā un Abu Dabi.

"Nav labākais veids, kā iesākt sacīkšu nedēļas nogali, taču mums šis tik un tā būtu smags "vīkends", jo augstkalnu apstākļi mūs ietekmētu vairāk kā citas komandas," atzīst Batons. "Meksikā būs zems piespiedējspēks retinātā kalnu gaisa dēļ, nezinām arī kā šādos apstākļos darbosies bremzes. Daudz nezināmā ir par šo sacīksti."

Kā zināms, dzinēju limits sezonai F-1 čempionātā ir pieci motori un par katru nākamo tiek piespriests starta vietu sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!