Par Latvijas autorallija čempionāta noslēdzošā, septītā, posma - rallija "Latvija" - uzvarētāju svētdien kļuva Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu no "LMT rallija komandas" ("Mitsubishi EVO X"), kas jau pirms šī posma otro gadu pēc kārtas bija nodrošinājuši uzvaru N4 klases kopvērtējumā.

Sacensību 13 ātrumposmus Neikšāns veica stundā, piecās minūtēs un 4,64 sekundēs, par divām minūtēm un 20,94 sekundēm apsteidzot otro vietu izcīnījušos Jāni Feldmani/Anriju Jessi, kuri bija ātrākie A plus klasē.

Trešajā vietā absolūtajā vērtējumā ierindojās seškārtējais Latvijas čempions Aivis Egle ar stūrmani Andi Daugu, kas startēja N4 klasē. Viņi Neikšāna ekipāžai zaudēja divas minūtes un 26,10 sekundes.

Ar šo rezultātu pietika, lai Egle/Dauga iegūtu bronzas godalgas Latvijas čempionāta vērtējumā, taču ekipāža vēlāk tika diskvalificēta par automašīnas neatbilstību tehniskajiem noteikumiem, kas attiecīgi ieviesa izmaiņas gan rallija rezultātos, gan sezonas vērtējumā.

Pēc Egles diskvalifikācijas trešo vietu absolūtajā vērtējumā un otro N4 klasē ieguva Māris Neikšāns/Ringolds Bērziņš ("LMT rallija komanda"), kuri nodrošināja sev sudraba godalgas Latvijas čempionātā, bet bronza tika Jānim Vorobjova.Guntaram Zicānam, kuri pēc Egles rezultāta anulēšanas rallijā "Latvija" N4 klasē ieņēma trešo vietu.

Otro vietu A plus grupā ieņēma Naura Berķa ekipāža, kas kopējā ieskaitē bija astotie, bet trešajā vietā ierindojās Miks Ernstsons/Rihards Rāviņš, kuriem 12.pozīcijā absolūtajā vērtējumā.

Kā ziņots, šī gada Latvijas čempionāta pirmajā posmā, kas janvāra beigās notika Lietuvā, uzvarēja Anda Neikšāna pilotētā mašīna, nākamajos trijos posmos - rallijos "Sarma 2011", "BTA Rally Talsi" un "Jēkabpils-Madona 2011" - uzvarēja igauņa Georga Grosa ekipāža, piektajā posmā - rallijā "Latgale" - sīvā cīņā triumfēja Ivara Vasaraudža ekipāža, bet sestajā posmā - rallijā "Kurzeme" - atkal labākais bija Gross, kurš ralliju "Latvija" izlaida, jo jau bija nodrošinājis sev Latvijas čempiona titulu A plus klases ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!