Foto: Publicitātes foto

Pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") norvēģu pilots Andreass Bakerūds ir labi zināms Latvijas autosporta līdzjutējiem - braucot vienā komandā ar Reini Nitišu, Andreass vairākkārt ir viesojies Latvijā, braucis ar "vazu" un iepazinis Rīgu.

Tagad Bakerūds Latvijā atgriezies, lai piedalītos gaidāmajā "World RX" posmā CSDD Biķernieku trasē, un jau kā "Hoonigan Racing Division" komandas braucējs un slavenā Kena Bloka pārinieks. Zinot, cik jautrs raksturs ir norvēģu pilotam, var teikt - tie abi viens otru ir atraduši. Arī Andreass nenoliedz, ka viņam ar Kenu ir daudz kā kopīga, taču attiecībā uz autosportu norvēģu pilots savam slavenajam komandas biedram varot pat iedot pāris padomus. "World RX" kopvērtējumā Bakerūds ieņem ceturto vietu un saglabā labas izredzes pacīnīties par čempionāta medaļu sezonas izskaņā.

Ierodoties uz "Neste World RX of Latvia" posmu, Andreass Bakerūds piekrita nelielai ekskluzīvai sarunai ar portālu "Delfi".

- Kad Tu parakstīji līgumu ar Kena Bloka komandu, puse autosporta pasaules noelsās aiz skaudības!
- Iespējams (smejas). Patiesībā viņš ir ļoti laipns, jautrs puisis, vienmēr smaida, un apkārtējie ir tieši tādi pat - Kenam patīk, ja apkārt ir priecīgi cilvēki. Domāju, tāpēc arī man tika dota iespēja pārstāvēt šo komandu, jo arī man patīk jokot, smieties un būt laimīgam. Šai ziņā es laikam neesmu tipisks skandināvs, ziemeļu cilvēks (smejas).

- Tu pasaules rallijkrosā tomēr esi pieredzējušāks par savu slaveno komandas biedru - ko esi viņam mācījis?
- Taisnība, es esmu braucis visās pasaules čempionāta trasēs, man šai ziņā ir lielāka pieredze, esmu viņam pamācījis braukšanas nianses, trajektorijas, no kuriem konkurentiem uzmanīties, ko darīt startā un tādas lietas. Kens ar ģimeni viesojās pie manis mājās Bergenā, mēs sarīkojām kopīgas vakariņas, daudz pļāpājām.

- Tevi parasti trasē atbalsta iespaidīga fanu armija, vai tā būs arī Rīgā?
Protams! Lidoju uz Rīgu ar čatrerreisu un bija forši lidostas monitorā redzēt - izlido "Air Baltic", "Norwegian Air", vēl kāds un tad - "Bakkerud Blue" reiss uz Rīgu. Tas ir tik forši! Mēs jau smejamies, ka pēdējais, kurš izlido uz Latviju uz rallijkrosu, nodzēš pilsētā gaismu. Cik zinu, Rīgā būs vismaz 160 manu atbalstītāju. Rīgā šai nedēļas nogalē varēs redzēt daudzu braucēju fanu krāsas.

Es priecājos atgriezties Latvijā, kur esmu bijis jau vairākas reizes pie sava labā drauga Reiņa (Nitiša), te studē arī mans draugs no Bergenas. No sociālajiem medijiem redzu, ka Latvijas posma rīkotāji ir pielikuši lielas pūles šo sacensību sagatavošanā, lai tas būtu liels notikums.

- Sezona tuvojas nobeigumam - kāda tā Tev bijusi?
- Jā, sezona jau iet uz galu. Šogad es braucu jaunā komandā, man patīk. Sākumā mums bija dažas problēmas, saistītas ar auto sagatavošanu, jo tā tomēr ir pilnīgi jauna komanda un absolūti jauna mašīna - "Ford Focus RS", kam bija vajadzīga pareizā pieeja. Sezonas vidū jau sākām parādīt labus rezultātus - divas uzvaras un divi goda pjedestāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!