Foto: Publicitātes foto
Robežkontroles punktu lēnās darbības dēļ sestdien atcelts Dakarā notiekošā "Africa Eco Race" rallija pirmais posms, ziņots sacensību vienības "Kamaz" oficiālajā "Facebook" lapā.

Rallijmaratona "Africa Eco Race" dalībniekiem sestdien bija paredzēts šķērsot Marokas robežu, taču robežkontroles punktu lēnās darbības un dažādu sarežģījumu dēļ tā krietni ieilgusi un ātrumposms atcelts.

"Sestdienas rītā pēc vietējā laika Nāzūras pilsētā mēģinājām šķērsot Marokas robežu, taču process neplānoti ieilga," ziņo "Kamaz" vienības preses dienests. "Divarpus stundu laikā robežsargi pārbaudīja tikai vienu pasi. Un tā visiem. "

Kā atklāja kāds komandas pārstāvis, dalībniekiem vēl jāveic 200 kilometrus garš ceļš līdz starta vietai, bet pirmā ātrumposma otrajā daļā bija ieplānots ļoti sarežģīts maršruts.

Kā zināms, "Africa Eco Race" faktiski ir tas pats vecais Dakaras rallijs, vienīgi ar mazāk garu un spožu dalībnieku sarakstu. Jau kopš 2009.gada leģendārā Dakaras rallija norises vieta pārcelta uz Dienvidameriku, bet šajā pašā gadā dzima arī "Africa Eco Race" bezceļu autosacīkstes.

Slavenākais "Africa Eco Race" dalībnieks nenoliedzami ir divkārtējais Dakaras rallija čempions Žans-Luī Šlesērs.

Šogad šajās sacensībās startē arī latvieši. Komandas sastāvs ir tāds pats kā iepriekšējā "Dakaras" rallijā. Elektriskās piedziņas "OSCar" pilotē Māris Saukāns, bet krievu pilots Antons Grigorovs vada otru automobili, kas apgādāts ar benzīnmotoru.

"Africa Eco Race" norisinās no 28.decembra līdz 9. janvārim ar startu Francijā un finišu Senegālas galvaspilsētā Dakarā.

Savukārt lietuviešu rallija pilots Benedikts Vanags ar "OSCar" automašīnu pirmo reizi karjerā plāno piedalīties Dienvidamerikā notiekošajā "Dakaras" rallijā, kas startēs janvāra sākumā.

Kā paziņojuši "Dakaras" rallija organizatori, sacensībās Dienvidamerikā plāno piedalīties 459 tehnikas vienības - 189 motocikli, 155 vieglās automašīnas, 75 smagās automašīnas un 40 kvadricikli.

Kā ziņots, šī gada sākumā "OSCar eO", ko vadīja Saukāns un Andris Dambis, kļuva par pirmo elektromašīnu, kas veikusi "Dakaras" rallijreidu. "Dakaras" rallijreida noslēguma kopvērtējumā Saukāns/Dambis ierindojās priekšpēdējā, 77.pozīcijā.

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet kopš 2009.gada tas tiek aizvadīts Dienvidamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!