Foto: Publicitātes attēli

Pasaules rallija čempionāta (WRC) otrajam posmam, atkušņa skartajam "Rally Sweden", tomēr izdevies izvairīties no Liepājas ERČ rallija likteņa un iztikt tikai ar saīsinātu distanci, vēsta ārzemju mediji.

Līdzīgi kā Latvijā arī Zviedrijā valda visai pavasarīgi laikapstākļi un pirmdien, 8. februārī, Zviedrijas rallija rīkotāji sasauca sapulci, lai lemtu tālāko rīcību - vai pietiks ar trases saīsināšanu un atsevišķu ātrumposmu atcelšanu, vai rallijs tiks pārcelts vai atcelts pavisam. Izvērtējot situāciju izvēlētajos ātrumposmu ceļos, tika nolemts, ka sacīkste notiks, taču ātrumposmu skaits samazināts no 21 uz 12, ziņo britu izdevums "Autosport".

Līdz ar to WRC Zviedrijas rallijs sāksies piektdien, jo nenotiks superspeciālais ātrumposms Karlstādē, kas bija ieplānots ceturtdien vakarā. Iepazīšanās ar trasi dalībniekiem būs trešdien un ceturtdien, bet testa ātrumposms jeb "shakedown" ir atcelts. Pilnībā atcelts vēsturisko automašīnu rallijs.

Vairāki ātrumposmi, ko bija paredzēts aizvadīt divreiz, notiks vienreiz, izņemot slavenāko šā rallija "dopu" "Vargasen", kurā atrodas viens no populārākajiem tramplīniem WRC kalendārā - "Colin's Crest". To ekipāžas veiks divreiz.

Šis gan ir pagaidu lēmums, jo laika prognozes sola, ka uz nedēļas beigām kļūs vēsāks, gaisa temperatūrai noslīdot līdz mīnus 10 grādiem.

Kā zināms, atkušņa dēļ tika atcelts šāgada Eiropas rallija čempionāta (ERČ) pirmais posms, "Rally Liepāja", kam bija jānotiek no 5. līdz 7. februārim Liepājas un Kuldīgas apkaimē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!