Foto: Publicitātes foto

Kompānijas "Audi" ekipāža ar Benoī Trelujē, Andrē Lotereru un Marselu Fesleru uzvarējusi Lemānas 24 stundu sacensībās, kas r trešais etaps FIA izturības sacīkšu čempionātā (WEC). Sacensības Francijā noslēdzās svētdien, 15. jūnijā, Francijā. Tādējādi "Audi" turpina uzvaru sēriju Lemānā, sasniedzot piekto jau kopš 2010. gada. Pavisam "Audi" Lemānas 24 stundu sacīkstēs uzvarējis 13 reizes kopš 2000. gada.

Otro vietu absolūtajā vērtējumā un arī augstākajā "LMP1" klasē izcīnīja vēl viena "Audi" ekipāža, kuras sastāvā bija deviņkārtējais Lemānas čempions – 46 gadus vecais Toms Kristensens. Trešajā pozīcijā finišēja "Toyota" ekipāža.

Savukārt "Porsche", kas Lemānas sacīkstēs atgriezās pēc 16 gadu pārtraukuma, finišēja tikai 37. vietā. Neskatoties uz to, ka "Porsche" pat vienu brīdi bija vadībā, abas ekipāžas sacīkšu pēdējās divās stundās cīnījās ar tehniskajām ķibelēm. Tikai viens no abiem "Porsche" bolīdiem šķērsoja finiša līniju.

Labākā "LMP2" ieskaitē izrādījās "Jota Sport" komanda ar "Zytek-Nissan" prototipu, kas absolūtajā vērtējumā izcīnīja piekto vietu.

"GTE P" kategorijā pirmo vietu izcīnīja ekipāža ar "Ferrari 458 Italia", bet "GTE A" ieskaitē – komanda ar "Aston Martin" spēkratu.

Kā "nulles ekipāža" startēja elektriskais prototips "Nissan Zoed", kas pēc pieciem apļiem pameta trasi.

Nākamais izturības sacīkšu etaps – sešu stundu sacīkstes – norisināsies 20. septembrī ASV pilsētā Ostinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!