Foto: Publicitātes foto

Latvijas autobraucējs Konstantīns Calko sestdien ar pārliecinošu uzvaru debitēja Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Centrāleiropas zonas (CEZ) sacensībās.

Šajā nedēļas nogalē slavenajā Austrijas trasē, kur norisinās arī Pirmās formulas (F-1) sacensības, notika FIA CEZ sezonas otrais posms, turklāt debiju tajā piedzīvoja Calko, pārstāvot "ARC Bratislava" vienību un startējot ar "Lamborghini" automašīnu.

Vispirms braucējiem bija jāaizvada kvalifikācijas sacensības - divi sprinti, kur katra ilgums ir 30 minūtes, bet pēc tam sekoja vienu stundu ilgas sacensības.

Šīs sacensības Calko aizvadīja lieliski, jo savā klasē bija labākais abos sprintos, turklāt otrajā no tiem bija ātrākais arī absolūtajā vērtējumā. Savukārt pēcāk sekojošajās izšķirošajās sacensībās Latvijas pārstāvis vēlreiz izcīnīja panākumu, lai gan šo braucienu viņš sāka tikai no 12. vietas.

Jau ziņots, ka 17. un 18. jūnijā Calko startēs slavenajās Lemānas 24 stundu autosacīkstēs, viņam braucot braucot "ARC Bratislava" komandas sastāvā otrajā spēcīgākajā klasē LMP2.

Kāds Latvijas braucējs Lemānas 24 stundu sacensībās piedalīsies pirmo reizi vēsturē.

Calko vēl janvāra beigās ar "ARC Bratislava" komandu guva ceturto vietu Lemānas Āzijas seriāla sezonas kopvērtējumā LMP3 klasē, kas ļāva tikt pie ceļazīmes uz Lemānas 24 stundu sacīkstēm.

Calko 2015. gadā kā pirmais no Latvijas autosportistiem sacentās Lemānas Eiropas seriālā (ELMS), kur kopā ar "SVK by Speed Factory" komandu izcīnīja trešo vietu LMP3 klases sezonas kopvērtējumā. Pērn Latvijas sportists šajā sacensību seriālā vairs neturpināja braukt.

Vēl 2013. gadā Calko izcīnīja otro vietu "Radical Masters" Eiropas seriāla "Masters" klasē, bet sezonas izskaņā debitēja pasaules salonautomobiļu čempionātā (WTCC), aizvadot sacensības Makao trasē. Pēc tam decembrī viņš Portugālē aizvadīja testu braucienus ar "Audi R8 LMS Ultra" sacīkšu auto, ar kādu tiek startēts pazīstamajā FIA GT čempionātā.

Arī 2014. gadā Latvijas pārstāvis startēja "Masters" klasē, taču nebrauca viens, bet kopā ar mazāk pieredzējušo spāni Hesusu Fusteru Plieho. Tā kā sezonas galvenais uzdevums bija progresa iegūšana, nevis čempionu tituls, ar augstiem rezultātiem sportisti neizcēlās.

Pirms tam Calko 2012. gadā kļuva par čempionu "Radical Masters" sērijas sacīkstēs "Supersport" klasē, kā arī par pasaules vicečempionu kartingā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!