Foto: Publicitātes foto
Ar diviem pasākumiem pagājušonedēļ oficiāli noslēdzās jaunās autošosejas budžeta klases "ABC Race" debijas sezona. Pirmdienas sacīkstēs Biķernieku trasē uzvaru svinēja pieredzējušais Mareks Matvejevs, savukārt sestdienas pasākumā "Rullītī" jaunie kartinga piloti un citi interesenti varēja izmēģināt "ABC Race" spēkratus.

Pēc divām sacensībām Baltijas autošosejas čempionāta ietvaros "ABC Race" kustība pirmdienas vakarā, 8. oktobrī, aizvadīja pirmās pašu rīkotās sacīkstes. Nepiespiestā un draudzīgā atmosfērā uz starta izgāja septiņas automašīnas. Tāpat kā iepriekšējos divos posmos, arī šoreiz starta vietas abiem braucieniem tika noteiktas ar izlozes palīdzību.

Pirmais brauciens gan ilga vien četrus apļus, jo viens no dalībniekiem diemžēl tiltiņa līkumā zaudēja kontroli pār savu auto un piedzīvoja smagu avāriju pret betona sienu. Lai arī avārija notika lielā ātrumā, stingrās drošības prasības pasargāja no smagākām traumām. Avārijas rezultātā pilotam lauztas divas ribas, tomēr atveseļošanās process jau ir uzsākts un dalībnieks domās jau ir nākamajā "ABC Race" sezonā.

Pirmais brauciens netika atsākts, tādējādi posma rezultātu noteica otrais brauciens. Tajā pārliecinošu uzvaru izcīnīja autosporta meistars Mareks Matvejevs, kurš šoreiz stūrēja Kristapa Laipnieka "Honda Civic". Sīvā cīņā otro vietu nosargāja Kārlis Priedītis ("Honda Civic"), savukārt trešais šoreiz Gints Pabērzs ar "Opel Corsa".

Sestdienā, 13. oktobrī, Rullītī notikušajā pasākumā testus ar "ABC Race" automašīnu aizvadīja jaunie kartinga talanti, kas šo iespēju ieguva, sevi labi parādot Latvijas kartinga čempionāta sezonas noslēgumā. Visi četri – Luīze Cera, Lauris Laizāns, Kristians Rihters un Krists Zīders – pēc braucieniem izteicās pozitīvi. Tāpat "Rullītī" ar Kārļa Priedīša "Renault Clio" izbrauca vēl vairāki potenciāli nākamā gada dalībnieki.

Jaunās klases debijas sezonā ir uzbūvēti 10 jauni sporta automobiļi, kurus šajos trīs posmos kopā pilotēja 22 dažādi braucēji. To starpā bija gan ļoti pieredzējuši autošosejas un citu disciplīnu meistari, gan arī autošosejas debitanti. Spriežot pēc potenciālo dalībnieku intereses un jau šobrīd jauniem iegādātiem auto, mērķis nākamā gada pirmajās sacīkstēs uz starta pulcēt 15 automašīnas ir pavisam reāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!